This site uses cookies to improve their services and experience of readers. If you decide to continue browsing by clicking Close you accept the use .

Caseificio Villecco

Caseificio

  • Address: S.S. 18 Loc. Corno d'Oro, 142
  • Telephone: +39 0828 309089
  • E-Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Caseificio Villecco produce la mozzarella con mani esperte da tre genarazione. La "Mozzarella Villecco" è prodotta con latte bufalino proveniente dagli allevamenti della Piana del Sele e lavorata ancora oggi artigianalmente per non privarla di quel sapore autentico e prelibato che solo tale processo può conferirle. La lavorazione giornaliera, effettuata secondo un'antica formula tramandata di generazione in generazione, è affidata al maestro "caciaro": la produzione è limitata e la vendita avviene direttamente ed esclusivamente presso l'unico punto vendita con sede storica in località Corno d'Oro, lungo la Strada Statale 18 che conduce nel Cilento.

Altri prodotti tipici del Caseificio Villecco sono i bocconcini (classici ed alla panna), trecce, aversane, il caciocavallo, le scamorze, i formaggi stagionati, la ricotta fresca e le provole affumicate. Come specialità dolciaria, il panettone artigianale. Il Caseificio ha inoltre ricevuto numerose onorificenze nazionali, tra cui la Medaglia d'oro di Garanzia e Fiducia, il Premio Garanzia Italia per l'Alta Efficienza Aziendale, il Premio Nazionale Mercurio d'oro.

Caseificio Villeccohas been making mozzarella for three generations. Villecco mozzarella is made with buffalo milk from live stocks of Sele Plain and still manually operated to not prevent it from the natural and delicious taste which can be given exclusively through such process.

The daily operation is made by the Cheese Master and it involves an antique formula passed on among generations: production is limited and the sales only occur directly at the single selling point, historically based in Corno d’Oro, along Strada Statale 18 leading to Cilento.

Other typical products of Villecco Cheese Factory are bocconcini (classic ones and with cream), trecce, aversane, caciocavallo, scamorze, aged cheeses, fresh ricotta and smoked provole. Regarding the dessert specialties, the artisanal panettone. The cheese factory has also awarded several national prizes, among which the golden medal of Garanzia e Fiducia, the award Garanzia Italia due to the high corporate efficiency, the national prize Mercurio D’Oro.

SOCIAL

INFO

© 2017 Associazione WEBOLI
Registered Office: Via Enrico Perito, 48
84025 Eboli (Salerno)
C.F. 91053800651
weboli.it@gmail.com

Ph. 3888251051

WEBOLI

Weboli.it is Eboli's cultural and touristic portal, which promotes and revaluates its resources: culture, art, history, nature, food and wine.

 

“Eboli: a city rich of art, history and culture. The city where great people stop."

PARTNERS & FREE LEGAL AID

Newsletter

Join our newsletter.